09.10.17 Відвідування лекції з лінійної алгебри.

Викладач: Черних Л.О.

Група МІ-16
Тема: “Лінійна залежність та лінійна незалежність скінченої системи векторів”
На початку пари оголошені результати за самостійну роботу та вказано на типові помилки. Дана тема вивчається другу пару, проведена актуалізація опорних знань: студенти пригадали означення які були дані на минулій лекції. Викладач пропонує порівняти два означення та знайти спільні та відмінні ознаки.
Властивості скінченої системи векторів представлені у вигляді ниски теорем з доведенням. Доведення деяких теорем пропонується на самостійне опрацювання, Лариса Олександрівна обов'язково вказує план доведення.Формулювання означень та теорем відбувається словесно, на дошці викладач записує символічною мовою, чітко промовляючи кожний символ, тим самим привчає студентів до культури математичного мовлення. Формулювання означень та теорем чітке, наукове, записи на дошці різнокольоровою крейдою. Над доведенням теорем задіяні студенти, вони мають можливість усно спланувати частину доведення теореми, наприклад при доведенні частини необхідності теореми працювало 4 студенти. Для закріплення зазначених властивостей, розглянуто приклади, студенти мали з'ясувати лінійно залежна чи лінійно незалажна зазначена система векторів Викладач проводить аналогію між позначення векторів у геометрії та алгебрі. Згадують поняття колінеарності векторів з геометрії.На прикінці пари задано домашнє завдання.
Отже мети лекції досягнуто, сформульовано основні властивості лінійно залежної та лінійно незалежної скінченої системи векторів

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

18.10.17 Відвідування виховного заходу студентів практикантів

23.10.17 Написання психолого- педагогічного аналізу лекції

19.10.17 Консультація з науковим керівником стосовно проведення практичного заняття